Unik sæbeskål
Sæbeskål i smuk unik oliventræ
11. august 2017
solcreme til dine læber
Solcreme til dine læber – Brug da Læsø Solpomade med faktor 9
11. august 2017

Seltin er den salttype på markedet der er sundest

Seltin

Seltin er et sundt salt, der smager ligesom det salt, som man kender, men mindsker indtagelsen af natriumklorid, som kan virke skadende på kroppen. Seltin er derfor perfekt til dem, der ønsker at være sundere, men ikke kan undvære smagen af salt.

SeltinKøb produktet her nu

Undersøgelser gennemført af Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed viser at danskerne spiser mindre salt end tidligere. Det menes dog stadig at 80% af vores nuværende saltindtag er unødvendigt for kroppen og blot skader mere end det gavner.

For meget salt kan give forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme. Derudover kan der også være risiko for skade på hjertets muskulatur og blodkarrenes funktion. Det er derfor vigtigt at holde saltindtaget nede. Det menes at danskere i gennemsnit indtager 10 gram salt om dagen. Hjerteforeningen anbefaler et maksimalt indtag af salt på 6 gram for kvinder og 7 gram for mænd.

Det kan dog være svært at vide præcis hvor meget salt man får i et måltid, da saltindholdet ofte ikke er specificeret på diverse pakker. Men selv en lille reduktion af ens daglige saltindtag kan forebygge dødsfald, som følge af de tidligere nævnte sygdomme. Der er derfor god grund til at spare på saltet. Det meste salt, som man indtager, er dog tilsat maden inden, at man køber den, og det kan derfor være svært, at skrue ned for indtaget.

Det kan dog være svært at nedtrappe saltforbruget. Smagsløgene er vænnet til smagen og mængden og en afvænning kan tage langt tid. For at beholde saltsmagen, men samtidig blive sundere kan man bruge Seltin.

Seltin er mineralsalt som kun indeholder halvt så meget natrium som almindeligt køkkensalt, da det i stedet er tilsat kalium og magnesium, som er sundere for kroppen. Seltin er perfekt til madlavning og i krydderier, da smagen er den samme.

Seltin fungerer ligesom almindeligt køkkensalt, har samme smag, men er sundere for dig! Hvorfor ikke prøve Seltin i dag?